En smakebit på søndag: The Power

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Jullovet börjar dra ihop sig och jag har som vanligt inte hunnit hälften av det jag föresatte mig. Jag har tränat hyfsat men den årliga januari-yogan med Adriene har jag inte hunnit med. Jag har roddat rätt mycket med mina bloggar vilket jag tycker är riktigt kul. Sen har jag ju skaffat tillbaka mitt bibliotek samt grovfixat nya pysselhörnan. Annars har jag väl träffat släkt och vänner, funderat, tänkt, planerat och såklart vilat. Möjligtvis att jag har varit utomhus alldeles för lite, jag sprang t.o.m. ett löppass på gymmet häromdagen, men det är det jag gillar så mycket med jullovet – så snart julen är överstånden så är allt så kravlöst.

Läsningen har gått lite trögt och jag är inne på januaris tredje bok vilket är The Power av Naomi Alderman som jag skaffade för knappt ett år sedan och som vi nu ska läsa i min feministiska bokcirkel. Det är alltid lite extra great när vi läser en bok jag redan har i bokcirklarna! Jag har läst runt fyra kapitel och vad vi vet så långt är att en rad flickor runt om i världen upptäcker att de har en slags förmåga, en kraft, där de kan framkalla elektriska vågor ur sina bara händer. Med den här kraften kan de orsaka rejäl smärta och skada och t.o.m. döda folk.

Ganska bra utgångsläge för ett världsherravälde kanske? Smakbiten kommer från andra kapitlet.

She puts her hand to his.

There’s the scent of orange blossom. A wind gusts up and hurls a few white handful of blooms into the swimming pool.

There is a feeling in his hand as if some insect has stung him. He looks down to swat it away, and the only thing on hos hand is her warm palm.

The sensation grows, steadily and swiftly. At first it is pinpricks in his hand and forearm, then a swarm of buzzing prickles, then it is pain. He is breathing too quickly to be able to make a sound. He cannot move his left arm. His heart is loud in hos ears. His chest is tight.

Annonser

24 svar till “En smakebit på søndag: The Power

 1. Åh, vilket tips till Kaosutmaningens punkt Läs en feministisk bok 🙂 Och så har jag den dessutom på min Boktolva.

 2. Denna har jag funderat på att läsa. Tack för påminnelsen!

 3. förnyade mitt gymkort billigt före jul, läst Aldermans bok, stark och annorlunda, tack för smakbiten.

 4. Tycker mig ha sett den här, men inte läst. Tack för smakbiten!

 5. Den här ska jag läsa 🙂
  Kul med en feministisk bokcirkel. Tack för iden – och tack för smakbiten!

 6. Verkar som du haft en bra ledighet. Boken har jag läst och gillat! Tack för smakbiten!

 7. Ja men det var ett annorlunda grepp, det kan bli konsekvenser av en sådan superkraft må jag säga. Ska kolla upp boken lite mer, tack för smakbit, intressant

 8. Jeg har ikke heller rukket halvparten av det jeg hadde tenkt 🙂 Eller fått lest så mange bøker jeg hadde tenkt. Kraften (som denne heter på norsk) står på leselisten min og var egentlig en av bøkene jeg skulle lese i juleferien. Men som vanlig hadde jeg listet opp for mange bøker 🙂
  Ha en riktig fin søndagskveld!

 9. Tack för smakbiten. Den här står oläst i bokhyllan (på svenska)

 10. Intressant utgångspunkt för en intrig. Tack för smakbiten.

 11. okänd bok för mig. tack för smakebiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s