Bokbloggsjerka 8-11 januari

Jag instämmer med alla som säger Hurra! Jerkan är tillbaka! Frågan i veckans bokbloggsjerka lyder:

Har du avgett några nyårslöften när det gäller läsning, böcker, författare etc.?

Ja. alltså egentligen (ijenkligen) är jag ingen nyårslöftesivrare men samtidigt dras jag med i den sköna känsla av nystart som nyåret medför och jag är definitivt en s u c k e r för att starta projekt! Så i år har jag ju dragit igång Boot Camp hyllan som innebär att jag i princip bara ska läsa mina hyllvärmare under hela året. Så här lyder mina riktlinjer för denna utmaning som jag nog väljer att kalla den:

 1. Läsa böcker från min bokhylla
 2. Beställa max fem recex (för Barnboksprats räkning)
 3. Bibblalån är tillåtet till bokcirkeln (annars blir det svårt)
 4. Att läsa GoT (ur sambons hylla) är tillåtet 🙂
 5. Köpstopp på skönlitterära böcker under 2016.

De två senaste åren har jag också försökt att läsa ett par böcker ur den feministiska kanonen som en utmaning, Feministiska femman, men i år måste jag först kolla vilka böcker ur kanonen som jag har hemma i hyllan. Första året gick det bra och jag läste 4/5 men 2015 blev det bara 1/5. Jag tror det blev som någon skrev på någon blogg idag, jag glömmer nog bort mina egna utmaningar litegrann (jag glömmer det mesta) men Boot Camp-utmaningen blir svår att glömma då jag påminns varje gång jag ska välja en ny bok.

Annonser

26 responses to “Bokbloggsjerka 8-11 januari

 1. Att påbörja saker, typ böcker, bokserien, projekt.. Det är inte svårt. Men att avsluta dem…

 2. köpstopp, nej, det går inte. men läsa lite eget är inte fel bara det inte blir för mycket. en vill ju ha kvar en del oläst…

  • Jag tycker om att ha olästa jag med men tänk dig det här scenariot då: alla dina olästa tar slut och du kan börja bygga upp ett nytt oläst-bibliotek! Man kanske kunde köra nån slags 3-årscykel. ☺

 3. Inte köpstopp helt, det klarar jag inte men att dra ner på bokinköpen gick faktiskt bättre än väntat förra året, så jag hoppas det går lika bra i år.

 4. Lät som rätt sunda mål 🙂

 5. Jag får ångest bara av att tänka på köpstopp, men köpa färre klarar jag att ha som målsättning 🙂

 6. Jag sympatiserar med köpstoppsidén och har provat den flera gånger själv. Lyckas aldrig. Numera har jag istället som mål att göra mig av med böcker lite då och då. Faktiskt har jag nog inte gjort det sedan flytten förra året så det är väl dags snart igen.

 7. Köpstopp skall klart praktiseras. Bibliotekslånen har redan alltmer tagit överhanden. 🙂

 8. Köpstopp är nog svårt. Men bibliotekslån hjälper ju till förstås!

 9. jo, maken har också bra böcker 🙂

 10. Jag märker att jag har massa inspiration just nu men vet ju egentligen att när vardagen är i full gång så är jag så trött på kvällarna att jag i bästa fall orkar läsa en kvart.

 11. Det var ett riktigt ambitiöst projekt 🙂 Jag skulle noga aldrig klara av det. När jag har försökt ha köpstopp har det oftast slutat med att jag köper ännu fler böcker än vad jag annars brukar…

  • Så kunde det bli för mig när jag, på eget initiativ, hade godisförbud som barn men detta ser jag inte som något problem. Jag har släppt mitt måste-äga-alla-böcker-tänk och är väl kanske ingen äkta boknörd längre då.

 12. Lånar själv det mesta jag läser så köpstopp är inga problem för mig! Men jag har ändå en stor hög olästa böcker som ligger och samlar damm, oftast är det bokrea inköp och presenter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s