Fiktiviteters julkalender fråga 17-24

Här kommer då sista delen av mina svar till Fiktiviteters julkalender:

Lucka 17 – Vilken är din favorittitel?

Jag är lika dålig på det här som favoritomslag. Primtalens hemlighet är dock en fin titel.

Lucka 18 – Vilken relation har du till ungdomsböcker?

När jag bestämde mig för att bli en del av den här bokbloggsfären så var ungdomsböcker något jag läste som ung. I samband med det beslutet läste jag en kort kurs i barn- och ungdomslitteratur där jag läste och gillade bl.a. Ön och Anne på Grönkulla. Därefter började jag intressera mig för några av de tips på ungdomsböcker som bloggare strödde omkring sig vilket ledde fram till att jag gav mig själv en utmaning att läsa några ungdomsböcker. Av just de böckerna blev det inte alltför mycket bevänt men däremot har jag hittat till och gillat många andra ungdomsböcker och genren är här hos mig för att stanna.

Lucka 19 – Ser du många tv-serier och vilken var din bästa i år?

Nej, tvärtom. Som jag nämnt förut tittar jag så gott som aldrig på TV, jag hinner inte det. I år har jag sett delar av julkalendern och första säsongen av The Walking Dead som var förra årets julklapp från mig till sambon. Jag väljer den sistnämnda som årets bästa.

Lucka 20 – Vilka är era favoritbokbloggar och har ni tips på bloggar som fattas i min länklista?

Jag har ett gäng favoritbloggar i min Reader och fyller ständigt på med nya men jag läser ingen slaviskt utan är mer av en titel-inklickare. Några bloggar som jag inte såg i Fiktiviteters länklista var de här:

Lucka 21 – Vad vill ni att jag ska skriva om här på Fiktiviteter?

Jag vill alltid att bloggare ska skriva om det de själva vill skriva om. Jag tycker liksom att det blir bäst då!

Lucka 22 – Vad läser du i jul?

För tillfället jobbar jag på Hundraåringen bara för att kunna stryka en till utmaning från listan och Lydia och sömngångaren för att kunna vässa av lite inlägg på Barnboksprat. Efter att de är klara, barnen har åkt till sin pappa och jag har gjort mina två kvarvarande skriftliga inlämningsuppgifter tänker jag lägga mig i soffan och sträckläsa Magikerna. Efter den blir det nog Dokumenthanterarna som jag fick hem för några veckor sedan.

Lucka 23 – Vilken är din bästa bok i år?

Olika böcker är bra på olika sätt så jag har lite svårt att sätta en ensam vinnare på piedestal men jag ska försöka hinna knåpa ihop åtminstone en liten lista. Bilder som inte angår mig av Felicia Stenroth ligger dock bra till.

Lucka 24 –  Vilken är er favoritjultradition?

Jag har haft så olika jular genom åren så det är nog inget som jag kan betrakta som stenhård tradition. Det viktigaste är att ha en skön och bra dag med människor jag tycker om. God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s