Bokbloggsjerka 10-13 augusti

Dags för veckans bokbloggsjerka igen:

Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken

Det här tyckte jag var lite klurigt. Jag brukar inte fästa direkt avseende vid ointressanta böcker utan istället hålla ögonen öppna efter sådant jag faktiskt vill läsa! Jag skulle kunna göra det enkelt för mig och välja facklitteratur av typen ”så binder du flugor till flugfiske” men jag vill rota i skönlitteraturen.

En bluffpilots bekännelse – jag hade aldrig fastnat för boken ändå men efter vad jag har läst hos Malin är min uppfattning att allt som har med denna bok att göra bara är ett enda stort no-no. Nu kanske den inte kvalar som skönlitteratur, eller var den påhittad? Jag måste bara ha med den på min lista hur som helst.

Twilight-serien och dylikt. Ni generaliserar jag på samma sätt som med deckare och jag har svårt att sätta fingret på det men jag känner absolut inget sug efter den här typen av böcker. Nu gillar jag en del fantasy, skräck, övernaturligheter mm så jag blir kanske lite lätt inkonsekvent här men när jag ser den här typen av böcker som jag nu försöker förklara så känner jag direkt no-no. Jag är kanske för gammal för dem.

För att fortsätta med generaliseringar så känner jag en stark motvilja mot böcker där baksidestexten innehåller något med en kriminalkommissarie. Det är helt enkelt inte tilltalande för min läsnyfikenhet!

42 svar till “Bokbloggsjerka 10-13 augusti

 1. Jag kikade in på recensionen av En bluffpilots bekännelser kan jag också säga att jag inte heller känner mig sugen på att läsa den!

 2. Jag håller med dig, nästan. Kriminalkommisarier kan var mycket spännande läsning!

 3. Twilight kan man verkligen hoppa över…

 4. Ja, den där bluffpiloten blir man inte direkt sugen på. Vilken psykopat.

 5. Twilight ja, den serien kunde jag nog tagit med på min lista också. Förmodligen kommer jag aldrig att läsa de böckerna.

 6. Inte helt oväntat att man ser en del Twilight den här veckan! Jag känner ett väldigt osug efter den delen av ungdomslitteraturen men det känns som att jag borde sätta mig in i den åtminstone lite om jag ska satsa på att bli skol-/ungdomsbibliotekarie. Twilight har jag klarat av, men det är ju bara en droppe i havet och dessutom inte så hett längre.

  • Jo, då tycker jag att du har ett syfte med att läsa dem. Jag arbetar för närvarande med förskolebarn och utbildar mig samtidigt till lärare för F-3 så jag klarar mig nog undan dem precis. Såvida inte någon framåt tredjeklassare vill läsa dem… 🙂

 7. Jag önskar att jag aldrig hade läst Twilight…

 8. boken om piloten fick också hamna på min lista efter att jag hade läst malins recension. Jag var intresserad av den innan. Än så länge har jag bara funnit dig och mig som nämnt den boken om zlatan har nämnts många gånger. Brukar alltid svara på jerkan först och sen kolla vad alla andra skrivit. Ganska kul och se hur lika man tycker om saker och ting då. 🙂

 9. Jag satt just och tänkte att jag skulle göra ett nytt inlägg om den där bluffpiloten! ALDRIG skulle jag läsa den. (Har också läst på Malins blogg.)

 10. När det gäller Twilight räcker det gott med filmerna för mig….böcker med kriminalkommisarie däremot läser jag gärna.

 11. Den första har jag inte koll på alls, men verkar efter lite snabba efterforskningar inte vara något för mig heller. Twilight-böckerna gillade jag faktiskt… 🙂

 12. Jag känner ungefär som du inför ordet kriminalkommisarie.

 13. När det gäller Twilight verkar vi vara helt överrens.

  Ser att du läser Kings 11/22/63, är så nyfiken på den.

 14. Haha, ja kriminalkommisarie känns lite uttjatat när det gäller deckargenren. Brukar ofta betyda nån medelålders lätt alkoholiserad man också (nu kanske det är jag som generaliserar). Men det är i alla fall inga böcker som lockar mig heller. Och twilight hade jag ju också med på min lista. Den första boken har jag däremot inte hört talas om, så kan inte säga så mycket om den.

 15. Min reaktion på kriminalkommissarier, speciellt de med privata problem, är ”ZzZzZz”,

 16. Har också läst Malins blogg och nej, jag kommer inte heller att läsa En bluffpilots bekännelser. Beter man sig sådär så förtjänar man inte att bli läst, kan jag känna.

 17. Jag kommer aldrig eller att läsa En bluffpilots bekännelser.
  Däremot läser jag nästan bara ungdomsböcker så Twilight gillar jag förstås. 🙂

 18. Håller med om kriminalkommissarie, det lockar mig inte alls men jag tyckte att Twilightböckerna var bra, betydligt bättre än filmerna.

 19. Inte heller jag kommer läsa En bluffpilots bekännelser. Och jag lockas inte speciellt av kriminalkommisarier. Twilight däremot har jag redan läst, men jag tycker inte du missar jättemycket. Mer än att veta vad andra pratar om då och då. 🙂

  • Om min nu 9-årige son skulle läsa dem i framtiden, eller någon av mina blivande elever, då kanske jag kapitulerar. Fast jag har i och för sig inte läst Harry Potter heller fast 9-åringen gjort det. Jag har tittat med ett halvt öga på filmerna så jag vet åtminstone i stora drag vad det handlar om! Fast just HP kan jag tänka mig att läsa någon gång i framtiden.

 20. Haha, i dessa dagar vågar man knappt säga att man läst Twilight som äldre och gillat den. Jag tyckte den hade ett underhållningsvärde även om Bella är obotligt osjälvständig och Edward en karl med stalker-varning. Stephen King hatade twilight och många med honom. Som lärare är det alltid skönt att kunna diskutera hyper med ungdomarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s