Bokbloggsjerka 16-19 mars

Dags för veckans bokbloggsjerka igen:

Pusha för en europeisk författare som du gillar.

Jag insåg med denna fråga att jag inte är så bra på att läsa europeiskt, framför allt verkar jag läsa mycket svenskt. Nu har jag ju relativt nyligen börjat bokföra mitt läsande men när jag letar i hjärnans skrymslen efter någon favoritförfattare från Europa, undantaget Norden och Sverige, så hittar jag liksom inget. Jag har ju läst några européer som jag har bokförda men ingen av dem är en självklar kandidat till detta. På nordiskt svarade jag Ragde och på asiatiskt hade jag svarat Murakami, men här slår jag slint. En gissning är att någon av Sekwas alla fransyskor kan komma att hamna här men än så länge passar jag på denna fråga och ber att få återkomma när jag hittat mig en favorit.

Annonser

7 responses to “Bokbloggsjerka 16-19 mars

  1. Ja, den här var lite jobbig. Jag fick fundera länge innan jag kom på vem jag skulle välja, men det känns som att jag glömt någon…

  2. Jag svarade med en engelsk författare, men det känns också som lite fusk. Det borde kanske vara en icke-engelsk språkig europeisk författare.

  3. Spontant så kommer inte heller jag på någon. Ska kolla lite i mina listor. Men om man behöver göra det så känns det ju inte riktigt som att det är en favorit. För i så fall hade man väl kommit ihåg den.

  4. Man får såna där insikter. Man kan tro att man läser böcker från hela världen, men sist och slutligen brukar det inte vara så. Fast Storbritannien hör ju till Europa, det var ju det som hjälpte mig denna vecka!

  5. Ja, det är inte helt lätt det där!

  6. Nä vi verkar ha varit många som haft svårt att hitta en solklar europeisk storfavorit.

  7. Jag kan känna att jag inte uppehåller mig så mycket kring nationaliteten på de författare jag läser, det händer bara liksom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s